Πάνω από έξι ώρες απολογείται ενώπιον του ανακριτή ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας ο οποίος όπως σας γράψαμε νωρίτερα από το star.gr, πέρασε το κατώφλι του Εφετείου στις 10.00 το πρωί κρατώντας μία… βαλίτσα και χωρίς να κάνει καμία δήλωση.
2013503.jpg
Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, στη βαλίτσα του κ. Μπούκουρα δεν υπήρχαν ρούχα αλλά έγγραφα.

2013509.jpg
Έξω από τον Άρειο Πάγο εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του κόμματος ως ένδειξη συμπαράστασης, ενώ Γερμενής και Ηλιόπουλος, που κρίθηκαν το Σάββατο προφυλακιστέοι έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους, θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στις φυλακές Κορυδαλλού.

2013517.jpg
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προσήλθε στον ανακριτή με διαφορετική υπερασπιστική γραμμή. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο πελάτης του είναι μεν βουλευτής και υποστηρικτής, αλλά όχι μέλος της ΧΑ, καθώς προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο.

Μάλστα, χαρακτήρισε «κωμικές» τις κατηγορίες σε βάρος του κ. Μπούκουρα και προσέθεσε πως καταθέσεις πολιτών της Κορινθίας επιβεβαιώνουν πως ο πελάτης του δεν ανήκει στον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Τι αναφέρει στο υπόμνημά του

Στο υπόμνημά του ο κ. Μπούκουρας δηλώνει κατηγορηματικά αθώος.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι η δίωξη του είναι πολιτική και ότι βάλλεται στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του. Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο.

Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημαρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, Ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντο�� πολιτεύματος».