Κάποιες... συμπτώσεις, που αποκαλύπτουν σχέσεις του ζεύγους των κατηγορούμενων επιχειρηματιών Κυριάκου Γρίβα και Αναστασίας Βάτσικα με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού Αντρίκο Παπανδρέου, έρχονται στο φως, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο επιχειρηματίας και η σύζυγός φέρονται, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, να πήραν δανεικά κι αγύριστα 17 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, είχαν και κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα με την τράπεζα στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, που ανεβάζει τη ζημιά σε πάνω από 19 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και αποκαλύπτει την σχέση τους με τον Αντρίκο Παπανδρέου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News».

Την ίδια περίοδο που, κατά το κατηγορητήριο, έπαιρναν τα φερόμενα θαλασσοδάνεια από το Τ.Τ., η εταιρία τους, C&C, είχε αναπτύξει στενή συνεργασία με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού: η εταιρία C&C φέρεται να είχε αναλάβει την προβολή και τη διοργάνωση συνεδρίων της ΜΚΟ I4SENCE, συμφερόντων του Αντρίκου Παπανδρέου.

Επίσης, η Αναστασία Βάτσικα διατέλεσε μέλος διοικητικού συμβουλίου σε δυο Ινστιτούτα που έχουν δηλωμένη έδρα στην ίδια ακριβώς διεύθυνση στην Ελβετία με την οργάνωση του Αντρίκου Παπανδρέου.

Κατά την περίοδο της συνεργασί��ς μεταξύ των δυο κατηγορουμένων και του αδελφού του τέως πρωθυπουργού, συνδιοργάνωσαν συνέδρια στην Αθήνα με θέμα την πράσινη ανάπτυξη, στα οποία κεντρικός χορηγός εμφανίζεται να ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το 2011, τα δάνεια του ομίλου Γριβέα - Βάτσικα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Τα περιουσιακά τους στοιχεία δεσμεύονται. Τότε, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «η C&C αλλάζει όνομα σε GLOBAL CONGRESS και τον Ιανουάριο του 2012 κάνει αίτηση πτώχευσης με το νέο όνομα». Σήμερα, τα ποσά που εντοπίστηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του ζευγαριού είναι ασήμαντα. Οι δύο κατηγορούμενοι κατάφεραν να αποδεσμεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να φύγουν για πάντα για το Λονδίνο και δεν θα επιστρέψου�� ποτέ στην Ελλάδα, κάτι που ο Κυριάκος Γριβέας φέρεται να ανακοίνωσε στους φίλους σε δεξίωση στο εξοχικό του στη Μάνη.

Σήμερα, τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του, είναι καταζητούμενοι με διεθνές ένταλμα σύλληψης και, αν εντοπιστούν, θα έρθουν στην Ελλάδα για μια ακόμα φορά...