Πάνω από τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο παρουσία του υπουργού Οικονομικών την «σκιά» της επικείμενης έλευσης της τρόικας.

Μετά την ολοκλήρωση του τετ-α-τετ o κ. Βενιζέλος είπε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης, στο οποίο θα μετέχουν ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό, όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα ��τσι ώστε να έχουμε ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί διαρκώς, σε καθημερινή βάση, αυτήν την πρώτη προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας» διευκρίνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη να περάσει τη σωστή εικόνα. «Μία μάχη να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού. Μία μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα. Δυστυχώς υπάρχει Πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση» συνέχισε.

Ένα ακόμα βασικό θέμα που έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε την Παρασκευή στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.

Εάν και το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.