Πρώτη ανάρτηση: 11/01/2014 17:41

Τα μεσάνυχτα και μετά από πολύωρη διάσκεψη, οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέους τους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Στις 10 το πρωί θα απολογηθεί �� τρίτος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.
Για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Περίπου στις 21.45 ολοκληρώθηκε η απολογία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, που διήρκησε περίπου επτά ώρες. Λίγο νωρίτερα, μετά τις 8 το βράδυ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής επέστρεψε στα δικαστήρια. Όπως σας γράψαμε νωρίτερα, η μαραθώνια απολογία του ολοκληρώθηκε στους ειδικούς αρμόδιους ανακριτές λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου χωρίς ο ίδιος να προβεί σε δηλώσεις.

Έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου βρίσκονταν από το πρωί, συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, αλλά και αρκετοί βουλευτές του κόμματος όπως ο Ηλ.Κασιδιάρης και η Ελ.Ζαρούλια.

2013202.jpg

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, ο κ. Γερμενής πέρασε πρώτος στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου την πόρτα των εφετών-ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και στις 12.00 οι συνάδελφοί του Στάθης Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα.

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Ο κ. Ηλιόπουλος στο υπόμνημά του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο, ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».
2013060.jpg
Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε', ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει στο υπόμνημα του ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος ��άρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε "επιχειρησιακή συγκρότηση" της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος αρνείται ότι είναι ναζιστής και ότι η Χρυση Αυγη είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε τάγματα εφόδου, ούτε νεοσύλλεκτοι».

Από την πλευρά του και ο κ. Μπούκουρας, ο οποίος θα απολογηθεί μετά τον κ. Ηλιόπουλο, στο δικό του υπόμνημα δηλώνει κατηγορηματικά αθώος.
"Είμαι από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης. Είμαι εδώ βάσει ενός ψευδομάρτυρα. Τα ψέμματα θα ��αταπέσουν, η αλήθεια θα λάμψει», είπε ο Στάθης Μπούκουρας προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο.
2013048.jpg
Υποστηρίζει μάλιστα ότι η δίωξη του είναι πολιτική και ότι βάλλεται στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του. Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο.
Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατι��ούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημαρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.
Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, Ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».
Κάντε κλικ και δείτε περισσότερα στο βίντεο...