Πρώτη ανάρτηση: 11/01/2014 14:46

Σε εξέλιξη είναι η απολογία των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης να είναι ανοιχτό.

Την πόρτα των εφετών-ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλο πέρασε πρώτος στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και στις 12.00 οι συνάδελφοί του Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

«Είμαι από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης. Είμαι εδώ βάσει ενός ψευδομάρτυρα. Τα ψέμματα θα καταπέσουν, η αλήθεια θα λάμψει», είπε ο Στάθης Μπούκουρας προσερχόμενος στον Άρ��ιο Πάγο.

Εντωμεταξύ, από τις 8 το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο μέλη της Χρυσής Αυγής και φωνάζουν συνθήματα υπέρ των τριών κατηγορουμένων.

2013034.jpg
Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, οι τρεις βουλευτές, οι οποίοι είχαν λάβει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, αντιμετωπίζουν το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν από λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ηλιόπουλος θα υποστηρίξει κατά την απολογία του ότι "είναι αυθαίρετη η υιοθέτηση του ρόλου του καθοδηγητή", χαρακτηρίζει «αναξιόπιστες και μεροληπτικές» τις καταθέσεις των μαρτύρων και θεωρεί απαράδεκτο ότι οι δικαστές εμπλέκονται σε μια πολιτική διαμάχη, ενώ χαρακτήρισε τη δίωξή του «πολιτική».

Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,, θα κυμανθούν και οι απολογίες των άλλων δύο βουλευτών της Χ.Α.

Μεταξύ των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές, μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων «καίνε» τους βουλευτές: ο κ. Γερμένης χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών, ο κ. Ηλιόπουλος κατονομάζεται ως «μεγάλο στέλε��ος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση και ο κ. Μπούκουρας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Κασιδιάρης: «Η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της»

2013028.jpg
«Η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα υποκύψει στις παράνομες πολιτικές πιέσεις», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, που βρέθηκε στον Άρειο Πάγο σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ κατήγγειλε πως, ενώ διώκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κανένας βουλευτής ή υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκεται στη φυλακή και δεν έχει τιμωρηθεί τα σκάνδαλα των μιζών.