Με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης να είναι ανοικτό, απολογούνται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, που θα βρεθούν ενώπιον των εφετών – ανακριτριών μετά από την προθεσμία που είχαν λάβει.

Οι τρεις κατέφτασαν στον Άρειο Πάγο γύρω στις 09:00, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το ��ποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές, μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων «καίνε» τους βουλευτές: ο κ. Γερμένης χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών, ο κ. Ηλιόπουλος κατονομάζεται ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση και ο κ. Μπούκουρας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

«Η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα υποκύψει στις παράνομες πολιτικές πιέσεις», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, που βρέθηκε στον Άρειο Πάγο σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ κατήγγειλε πως, ενώ διώκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κανένας βουλευτής ή υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκεται στη φυλακή και δεν έχει τιμωρηθεί τα σκάνδαλα των μιζών.