Πρώτη ανάρτηση 21.25


Επιμένει ο ανεξάρτητος πια βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος ότι δικαιούται να κρατήσει τη βουλευτική του έδρα παρά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηριζόμενος στο γεγονός ότι έχει εκλεγεί με σταυρό προτίμησης.

Όμως το 2012, όπως αποκάλυψε ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Σταρ Νίκος Χατζηνικολάου, ο κ. Τατσόπουλος και πάλι χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να μην παραδίδει κάποιος την βουλευτική του έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη, όταν αποφασίζει να αποχωρήσει από αυτό!

Συγκεκριμένα. σε συνέντευξή του στις 4/5/2012, ζήτησε να μην δίνει την έδρα του στο κόμμα ένας βουλευτής όταν αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνεις στη βουλή, και για οποιοδήποτε λόγο, συνειδησιακό για παράδειγμα, να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με το κόμμα σου και να ανεξαρτητοποιείσαι και να παίρνεις και την έδρα σου μαζί. Θεωρώ απαράδεκτο να μη δίνεις την έδρα σου πίσω στο κόμμα, σε μια τέτοια περίπτωση, όπως έκαναν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ, και άλλοι. Και το θεωρώ απαράδεκτο, διότι χωρίς το κόμμα, δεν θα έμπαινες στη Βουλή».

Μάλιστα, προκατέλαβε τότε ότι ανάλογη με τις θέσεις του θα ήταν και η στάση του, αν παρουσιαζόταν παρόμοιος λόγος.

«Και εγώ είμαι έτοιμος να παραιτηθώ ανά πάσα στιγμή, το έχω άλλωστε αποδείξει στη ζωή μου, δεν κωλώνω, είμαι και ευεπίφορος στις παραιτήσεις, από παραίτηση σε παραίτηση πάω, δηλαδή δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θελήσω να παραιτηθώ, αλλά θα παραδώσω και την έδρα μου, σε αυτούς οι οποίοι με τίμησαν με το να με βάλουνε στο ψηφοδέλτιό τους. Κι αυτό θα το κάνω εάν έρθω σε ρήξη με τη συνείδησή μου» έλεγε!

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην λες Πέτρο…

Αξίζει να σημειωθεί ότι εναντίον του Τατσόπουλου έβαλε για το ίδιο θέμα και η Γραμματέας της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ. "Βουλευτή κ.Τατσόπουλε, δύσκολο πράγμα η συνέπεια, πολύ δύσκολο! Τολμούσες να κουνάς και το δάκτυλο..", έγραψε στο Twitter!