​Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «την πιο αντιευρωπαϊκή δύναμη στην Ελλάδα».

Μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές χαρακτήρισε «σχιζοφρενική» την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, κατηγορώντας την ηγεσία του πως άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό.

Ο κ.Σαμαράς απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ρίχνοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, λόγω της μη συμφωνίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίδοση των «φιλο-ευρωπαϊκών» δυνάμεων, αλλά και της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, δείχνοντας ότι δεν τον επηρεάζουν οι τελευταίες αρνητικές δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε «εξτρεμιστική οργάνωση». «Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν» είπε, υπερασπιζόμενος το έργο της Δικαιοσύνης που είναι-όπως ανέφερε-ανεξάρτητη και κάνει την δουλειά της, ενώ συμπλήρωσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Τέλος, μιλώντας για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο κ.Σαμαράς επανέλαβε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο και αφού οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία από τη Eurostat, ενώ διευκρίνισε πως η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

ΒΙΝΤΕΟ STAR