Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η ΓΣΕΕ σε σχέση με την καταβολή του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων.

«Την ώρα που το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων αγγίζει το 71% η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρεί να μας πείσει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική. Επαίρεται για τη χορήγηση επιδόματος 200 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους, θέτοντας για τη λήψη του όρους και προϋποθέσεις που καθιστούν μη δικαιούχους το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που αναζητούν εργασία για πάνω από 12 μήνες» αναφέρει σε υψηλούς τόνους η Συνομοσπονδία.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη υπουργική απόφαση» που ορίζει ότι για να λάβει ο άνεργος το σχετικό επίδομα πρέπει να μην έχουν περάσει δυο μήνες μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας, όταν σε παλαιότερες αποφάσεις η άσκηση του δικαιώματος ίσχυε για διάστημα έως και εννέα μήνες μετά τη λήξη του επιδόματος ανεργίας.

«Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση πόσοι από τους 1.000.000 μακροχρόνια ανέργους θα λάβουν τελικά το επίδομα» προσθέτει η ΓΣΕΕ και καταλήγει: «Το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με ανακοινώσεις άνευ ουσίας και επιδόματα που ανακουφίζουν ελάχιστα, ελάχιστους».