Όχι μόνο βρέθηκε το ισοδύναμο αλλά θα προκύψουν και εξτρά έσοδα!

Η τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του εισιτηρίου νοσηλείας των 25 ευρώ και την αύξηση στις τιμές των τσιγάρων κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο ��ου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα έσοδα θα είναι 48 εκ. ευρώ από την αύξηση των τσιγάρων, ενώ τα έσοδα από το εισιτήριο θα ήταν περίπου 45 εκ. ευρώ!

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει:

- κατάργηση της διάταξης για καταβολή εκ μέρους των ασθενών υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού των 25 ευρώ κατά την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

- αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των βιομηχανοποιημένων καπνών (με εξαίρεση τα πούρα και τα πουράκια): α) αύξηση του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,50 ευρώ ανά φορολογική μονάδα (1.000 τεμάχια) και αντιστοίχως του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 115 στα 117,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα. β) αύξηση του συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στο λεπτοκομμένο καπνό για την κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων και στα άλλα καπνά για κάπνισμα, από τα 153 στα 155,5 ευρώ ανά χιλιόγραμμο καθαρού βάρους.

Όπως αναφέρεται, «η ισχύς των διατάξεων αρχίζει με την κατάθεσή τους στη Βουλή».