Σε ανώνυμα μηνύματα (sms) που δέχονται στο κινητό τους τηλέφωνο οι φορολογούμενοι οφείλονται οι ουρές στις εφορίες, που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο εδώ και 15 ημέρες χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να έχει πράξει το παραμικρό.

Η ιστορία ξεκινά από φήμες οι οποίες άρχισαν να διακινούνται λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και εν συνεχεία να στέλνονται μαζικά μηνύματα χωρίς αποστολέα σε κινητά τηλέφωνα.

Το μήνυμα έχει ως εξής: «Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

Αν και η ανυπαρξία αποστολέα εύλογα δημιουργεί αμφιβολίες, κινητοποίησε μαζικά τους φορολογούμενους. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στη ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου από τις 15 Δεκεμβρίου έως χθες είχαν υποβληθεί περισσότερες από 1.100 αιτήσεις, η ίδια η ομοσπονδία των εφοριακών μετρά περισσότερες από 10.000 αιτήσεις και συνολικά εκτιμάται ότι πανελλαδικά μπορεί να έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100.000 αιτήσεις!

Πρακτικό αποτέλεσμα; Καθημερινές ουρές στο τμήμα Πρωτοκόλλου των εφοριών ανά την Ελλάδα και βραχυκύκλωμα στις εφορίες. Οι αιτήσεις που υποβάλλονται, αφού πρωτοκολληθούν, θα πρέπει να απαντηθούν μία προς μία από τους εφοριακούς. Η απάντηση, φυσικά, είναι αρνητική

Αξίζει να σημειωθεί, ως προς την ακρίβεια του μηνύματος που αποστέλλεται στα κινητά τηλέφωνα, ότι πράγματι το άρθρο 29 του νόμου 3986/2011 αφορά την έκτακτη εισφορά, αλλά το άρθρο 28, το οποίο επίσης μνημονεύεται, αφορά την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης...