Με τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πέτρο Τατσόπουλο, αύριο το πρωί, φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει το ζήτημα της παραίτησης που έθεσε στη διάθεση της ηγεσίας ο βουλευτής του κόμματος και συγγραφέας, ο οποίος συχνά-πυκνά έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλα πιο «ορθόδοξα» στην κομματική γραμμή στελέχη. Αφορμή αυτή τη φορά η παραδοχή, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι μία μικρή μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει συμπάθεια για τις ιδέες των τρομοκρατών.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση μέσω facebook της πρόθεσης του βουλευτή να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Τσίπρα, ο οποίος αποφάσισε τελικά να τον συναντήσει.

Πάντως, ο ίδιος ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι η παραίτηση αφορά την ιδιότητά του ως μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την ιδιότητα του βουλευτή, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να «παραχωρήσει» στο συγκεκριμένο κόμμα την έδρα στη Β’ Αθήνας, στην οποία εξελέγη.

Το κλίμα είναι σε κάθε περίπτωση βαρύ για τον κ. Τατσόπουλο, αλλά ίσως σε λίγες ώρες να φανεί οριστικά αν οι προβληματικές σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό οδηγηθούν σε διαζύγιο...