Στη διάθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την παραίτησή του ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Τατσόπουλος, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, πετώντας ουσιαστικά στον Αλέξη Τσίπρα το «μπαλάκι» της αποχώρησής του.

«Έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλ. Τσίπρα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Π. Τατσόπουλος. Συγκεκριμένα, με αφορμή υποστηρικτικό προς τον ίδιο κείμενο στο διαδίκτυο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (;) έγραψε: "Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη. ΄Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ".

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Σταρ, ο βουλευτής έθεσε στη διάθεση του κ. Τσίπρα την παραίτησή του με... SMS!

Είχαν προηγηθεί οι εντονότατες αντιδράσεις στελεχών του κόμματος στις χθεσινές του δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, στις οποίες ανέφερε ότι μικρή μερίδα σε αυτό συμπαθεί την τρομοκρατία. Αργότερα ο κ. Τατσόπουλος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι αφορούσε απόψεις από όλο το πολιτικό φάσμα και όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος μάλιστα στη ΝΔ η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως κατά την οποία προκαλεί εντονότατες αντιδράσεις μία δήλωση Τατσόπουλου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου είναι προφανής ο στόχος να προκαλέσει τη διαγραφή του.

ΒΙΝΤΕΟ STAR