Ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αποθέωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να μη δώσει το παρών στη χθεσινή τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

«Ο κ. Τσίπρας με τη συμβολική του αυτή κίνηση διέσωσε το κύρος του προοδευτικού χώρου, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η χώρα, όπως και παλαιότερα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να παλέψει για να κερδίσει τα εθνικά της δίκαια και να διασφαλίσει τα ειδικά της συμφέροντα εντός της ΕΕ. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος μπορούν να το πετύχουν» τονίζει η κα Τζάκρη.

Η ίδια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στηρίζεται αποκλειστικά από τα ξένα εξωθεσμικά κέντρα των δανειστών και δεν έχει κανένα πραγματικό κοινωνικό έρεισμα στο εσωτερικό της χώρας».

«Η νομιμότητα που απολαμβάνει έως σήμερα έχει ημερομηνία λήξεως τις ευρωεκλογές, στις οποίες θα απολέσει το πιο ουσιαστικό στοιχείο της δημοκρατικής διακυβέρνησης που είναι η νομιμοποίηση» καταλήγει η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.