​Κατακεραυνώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία κατηγορεί μεταξύ άλλων τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης για «διακριτικό πραξικόπημα" όσον αφορά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Ο Ελληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις. Την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών» γράφει η Süddeutsche Zeitung

Η εφημερίδα του Μονάχου αποκαλεί «λαϊκιστή» τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι «στα πρόθυρα της διάλυσης».

«Ο Βενιζέλος θέλει να το αποτρέψει αυτό και επειδή στον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα. Με το αίτημα του να φύγει από την Τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών...Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.