Διπλή στήριξη έφερε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Μπροκ ξεκαθάρισε ότι η Ευρωβουλή είναι πανέτοιμη για να στηρίξει την Ελλάδα στην προώθηση και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι και η Γερμανία θα δείξει αλληλεγγύη: «Η Γερμανία έχει λάβει την απόφαση να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα κι αυτή είναι μια ειλημμένη απόφαση».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η τρόικα έχει κάνει λάθη αλλά τόνισε με νόημα πως «δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων». Παράλληλα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής δήλωσε ότι στηρίζει και την ιδέα παράτασης της περιόδου των ευνοϊκών επιτοκίων για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Η έξοδος από το τούνελ θα είναι τόσο φωτεινή που θα τη δουν οι Έλληνες πολίτες» κατέληξε ο Έλμαρ Μπροκ.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι το 2009 η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον του διλήμματος «της πορείας προς μιαν ασύντακτη χρεοκοπία ή της συνεργασίας με την ΕΕ».

«Η επιλογή έγινε από τον λαό, ο οποίος με καθαρή πλειοψηφία υπέδειξε μια συγκεκριμένη στρατηγική, που είναι δύσκολη κι επίπονη αλλά ασφαλέστερη από την άλλη επιλογή. Και το τέλος της ιστορίας, θα δικαιώσει την επιλογή του» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.