Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είχε εκπρόσωπο στην χθεσινή τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με το γεγονός καθώς ο ίδιος, έχοντας άλλες υποχρεώσεις, είχε ορίσει εγγράφως ως αντικαταστάτρια του την αντιπρόεδρο του Σώματος και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά.

Ωστόσο, διαμέσω του υφυπουργού Δημήτρη Κούρκουλα, το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την κα Ποδηματά ότι αυτό δεν ήταν δυνατό λόγω πρωτοκόλλου.

Κάποιοι είδαν απόφαση Βενιζέλου πίσω από αυτή την κίνηση, καθώς η κα Ποδηματά ήταν από τους ευρωβουλευτές που είχαν εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις τους για την απόφαση του πρ��έδρου του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τους ευρωβουλευτές από την ΚΕ του κόμματος. Παράλληλα, στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, όπου είχε δώσει το παρών, η κα Ποδηματά είχε εκφραστεί υπέρ της «Πρωτοβουλίας των 58».

Η κα Ποδηματά, πάντως, σε ανακοίνωση της εξέφρασε τη λύπη αλλά απέδωσε το γεγονός σε κακή συνεννόηση: «Εκφράζω τη λύπη μου που το ΕK ως ένα από τα 3 θεσμικά όργανα της ΕΕ δεν εκπροσωπήθηκε στην επίσημη τελετή ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας. Tο γεγονός οφείλεται προφανώς στο ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι κατάλληλες συνεννοήσεις. O Πρόεδρος του ΕK αργά το απόγευμα της Tρίτης μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω ως Aντιπρόεδρος στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας. Aπό την πλευρά της η Ελληνική Προεδρία ενημέρωσε το ΕK ότι αυτή η αλλαγή δεν ήταν εφικτή για λόγους πρωτοκόλλου αλλά και γιατί το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ήδη οριστικοποιηθεί».