«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Παναγιότατο για την καμπάνια της υποψηφιότητας μου για την προεδρία της Κομισιόν» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αλέξης Τσίπρας.

aa.jpg
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για έμφαση που θα δώσει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις άξονες:

1. Την οικονομική κρίση και την ανάγκη να υπάρξει άμεσος τερματισμός της λιτότητας γιατί στις χώρες του Νότου και ειδικά στην Ελλάδα που είναι η αιχμή του δόρατος βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρί��η πράγμα που δεν συνάδει με τις αξίες και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό,

2. Την προστασία του περιβάλλοντος

3. Η επαναδιαπραγμάτευση της μεταναστευτικής πολιτικής

ac.jpg
Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε στον κ. Τσίπρα «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκπληρώσουμε την οικουμενική μας αποστολή» και σημείωσε πως συνεχίζει τον διάλογο με τους προκαθήμενους των άλλων εκκλησιών (μάλιστα ανέφερε ότι τον Μάιο θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο) αλλά και άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών. «Είναι σημαντικό το έργο σας στις κρίσιμες αυτές ώρες για την Ευρώπη» αποκρίθηκε ο κ. Τσίπρας.

ab.jpg
Τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευε στη συνάντηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.