«Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να γίνουν τριπλές εκλογές» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR.

Η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ό��ι οι εθνικές εκλογές θα ήταν πισωγύρισμα για τη χώρα: «Θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα για τη χώρα. Όχι λόγω του το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές αλλά η διαδικασία η εκλογική αυτή καθ’ εαυτή και το μήνυμα που στέλνει. Σήμερα είχα συνάντηση έναν ευρωπαίο αξιωματούχο. Η πρώτη ερώτηση που κάνουν όλοι είναι “θα συνεχιστεί η σταθερότητά στη χώρα σας”».

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «ο κόσμος βαρέθηκε τους πολιτικούς που τάζουν λαγούς με πετραχήλια και αναζητά ανθρώπους που λένε αλήθειες» και στη συνέχεια αναρωτήθηκε «ποιόν κοροϊδεύει ο κ. Τσίπρας» με αφορμή την χθεσινή απουσία του από την εκδήλωση για την ελληνική προεδρία: «Ας υποθέσουμε ότι έρχονται τα πάνω κάτω και έρχεται στη θέση του Μπαρόζο, μιας και είναι υποψήφιος πρόεδρος. Τι θα κάνει; Ποιόν κοροϊδεύει; Η Ευρώπη με τον κ. Τσίπρα δεν θα λειτουργεί με τους ίδιους κανόνες, με τους ίδιους κανόνες, με τις ίδιες πλειοψηφίες και μειοψηφίες;».

Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία της και για την τρομοκρατία: «Ναι, είμαι ανήσυχη γιατί βλέπω μια απίστευτη χαλαρότητα για το θέμα από μεγάλο μέρος της ελληνικής διοίκησης και μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει».

Τέλος, για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού δήλωσε: «Απέδρασε για να συνεχίσει την επαναστατική του δράση. Ποιά είναι η επαναστατική δράση; Να δολοφονείς ανθρώπους; Δεν λέω ότι δεν έπρεπε να πάρει άδεια, αλλά έπρεπε να του χορηγηθεί υπό προϋποθέσεις».