Ικανό και αξιόπιστο εταίρο χαρακτηρίζει την Ελλάδα το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας ARD, με αφορμή την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας.

«Για τους επόμενους 6 μήνες η Ελλάδα θα είναι κάτι σαν εκτελεστικός διευθυντής στην ΕΕ. Θα προεδρεύει στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις χώρες–μέλη και στο κοινοβούλιο, θα συντονίζει τα υπουργικά συμβούλια και θα φροντίζει, ώστε να προχωρούν τα νομοσχέδια» τόνισε ο Κρίστιαν Φελντ, ανταποκριτής του ARD στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος, τόνισε ότι συμφωνεί με την άποψη ότι η προεδρία θα αποτελέσει εφαλτήριο για να ακουστεί ευρύτερα η φωνή της Ελλάδας και πρόσθεσε πως η Ελλάδα «μπορεί να αποδείξει ότι είναι ικανός και αξιόπιστος εταίρος στην Ευρώπη, ότι δεν είναι μια αδύναμη, χαοτική και προβληματική χώρα, όπως φαίνεται όταν την βλέπει κανείς από έξω».

Ο Κρίστιαν Φελντ υποστηρίζει ότι ακόμη και σε βασικά θέματα που θα πρέπει να προωθήσει η ελληνική προεδρία, όπως η τραπεζική ενοποίηση, η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι διαθέτει διαπραγματευτική ικανότητα και επισημαίνει ότι «είναι άλλο το πρόβλημα χρέους και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και άλλο η ευρωπαϊκή πολιτική».

Τέλος, τονίζει ότι «η Αθήνα δεν θα πρέπει να κάνει κατάχρηση της προεδρίας για να αποκομίσει οφέλη» και σημειώνει ότι η χώρα μας θα λάβει και άλλη βοήθεια όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομικών.