Επίσκεψη - αστραπή στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ, που καταφτάνει σήμερα το απόγευμα. Σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε την παρουσία του στην χώρα μας «δείγμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό», προσθέτοντας πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την Παρασκευή), ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Οι Έλληνες διανύουν μια δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να αναπληρωθούν ελλείψεις δεκαετιών», είπε ο κ. Σταϊνμάγερ στο περιοδικό «Der Spiegel», λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα και συμπλήρωσε: «η πρόοδος σε αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού σε γρήγορη κίνηση είναι τεράστια, αλλά ομοίως και οι συνδεόμενες με αυτή την πορεία κοινωνικές δυσκολίες. Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Για την ετοιμότητά τους και το θάρρος που απαιτείται, οι Έλληνες αξίζουν κάθε σεβασμό».