​Την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την επίσημη ��ελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο εκδότης της Real News και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου του STAR Νίκος Χατζηνικολάου.

«Είναι ατύχημα για την χώρα το γεγονός ότι σε μια περίοδο που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος της χώρας που είναι η ρύθμιση του ελληνικού χρέους …. οι σχέσεις των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων να βρίσκονται σε σημείο ναδίρ» είπε ο κ.Χατζηνικολάου, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τις σκηνές ροκ που εξελίσσονται, όπως είπε καθημερινά, στην πολιτική σκηνή.

Ο γνωστός δημοσιογράφος χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα να μ��ν παρευρεθεί στην επίσημη τελετή για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας, επισημαίνοντας πως την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας την καθορίζουν οι ηγέτες της ευρωζώνης και όχι η ελληνική κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βασικό πολιτικό λάθος…. όταν θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να καθορίσει την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, αφού αυτό το αποφασίζουν οι ηγέτες της ευρωζώνης και όχι ο κ.Σαμαράς. Αν αυτό δεν το έχουν καταλάβει πρέπει να ξανακάνουν φροντιστήριο στα Ευρωπαϊκά θέματα» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου, παροτρύνοντας την κυβέρνηση να αρπάξει την ευκαιρία και να επισημαίνει τα λάθη της τρόικας και των μνημονίων.

Τέλος ο κ.Χατζηνικολάου επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, που θεώρησε όπως είπε ότι «η παρουσία της στην Ελλάδα θα σκιάσει το εορταστικό κλίμα, πως θα κάνει φάλτσα στην Φαραντούρη και στον Μητσιά που θα τραγουδήσουν σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής»