Ούτε η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ δεν μπορεί να μονιάσει τους 300 της βουλής! Τι και αν στο Ζάππειο και το Μέγαρο Μουσικής η κυβέρνηση έχει χαρές, στο κοινοβούλιο γίνεται το «έλα να δεις».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι στην ατζέντα της δεν έχει «δυστυχώς» προς αξιοποίηση τόσο το πόρισμα «κόλαφος» του Ευρωκοινοβουλίου κατά της τρόικας, όσο και αντίστοιχες δημόσιες δηλώσεις Ευρωπαίων αξι��ματούχων. Ο κ.Παπαδημούλης μίλησε για φιέστες που οργανώνει η κυβέρνηση για εσωτερι��ή μόνο κατανάλωση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Μ.Παπαδόπουλος, τόνισε πως σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα, καθώς ξεκινά η ελληνική Προεδρία ελπίδας, που θα είναι αποδοτική και θα ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη.«Η Ελλάδα θα αποδείξει ότι και μπορεί και πρέπει και έχει την δυνατότητα να βγει από την κρίση και να είναι ωφέλιμη στην ΕΕ» κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη χαρακτήρισε την προεδρία ως «πολύ σημαντικό γεγονός», που θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα, που πέρασε -όπως είπε- περίοδο δυσφήμησης, να προβάλει τις θέσεις της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι με την απουσία του από την ελληνική προεδρία δείχνει μικροκομματική λογική και όχι υπεύθυνη πολιτική στάση, ενώ έκανε λόγο για αμφιθυμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς από τη μια -όπως είπε- με το ένα πόδι ερωτοτροπεί με το νόμισμα και με το άλλο δηλώνει ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ. «Είναι ένα πολιτικό λάθος, και όχι πολιτική στάση, η απουσία του Σύριζα από την ελληνική προεδρία, γιατί η Ελλάδα επιστρέφει με όρους ισοτιμίας στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νώντας Μαριάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτόαπ��μονώνεται σε φιέστες, δίνει την εικόνα φοβικής χώρας και δεν αξιοποιεί το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον έλεγχο της τρόικας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη χαρακτήρισε «μεγάλο ατόπημα» το ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για τα θέματα που θέτει στην έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας και τόνισε ότι η ελληνική προεδρία θα έπρεπε να αξιοποιεί τέτοιες ευκαιρίες που επισημαίνουν το πόσο μη αποδοτικά και αναποτελεσματικά ήταν τα μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές μας και δημιούργησαν τόσα δεινά στον ελληνικό λαό και στην ελληνική οικονομία.

«Η ελληνική προεδρία, ανεξάρτητα αν έχει περιορισμένη ή ουσιαστική αρμοδιότητα, δεν αναιρεί ��ις πολιτικές στρατηγικές και επιλογές της ΕΕ με τις οποίες κάποιοι φλερτάρουν», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.