Εισαγγελική έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σχετικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου για την κατασκευή, αποπεράτωση, κλπ κατοικιών πολιτικών ή συγγενικών τους προσώπων (όπως στις περιπτώσεις του Μιχάλη Λιάπη και του Πάνος Καμμένου).

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκε το έγκλημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ��ντολή για έρευνα η κ. Κουτζαμάνη ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί ή όχι το έγκλημα της απάτης ή της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και σε καταφατική περίπτωση, σε περίπτωση δηλαδή «που ήθελαν προκύψει επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων», να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις.

Επίσης, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Ευρυτανίας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα επιδότησης του τέως υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη.