Έντονη κόντρα για τις ρυθμίσεις που αφορούν νέες λειτουργίες του ΤΕΕ είχαν στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Απόστολος Κακλαμάνης, με τον υπουργό Υποδομών να κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της Βουλής ότι υπερασπίζεται συνδικαλιστικά συμφέροντα.

«Επί 10 χρόνια προσπαθούμε να περάσουμε αυτές τις διατάξεις και κάθε φορά βρίσκεται ένας Κακλαμάνης και ζητά να τις πάρουμε πίσω. Ε, δεν θα τις πάρω πίσω! Δεν θα υπερασπιστώ κλαδικά συμφέροντα, αλλά το δημόσιο συμφέρον, δεν θα ακούσω αυτούς που είναι απέξω από τη βουλή και λένε άστο να το συζητήσουμε, γιατί αυτοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, έτσι διαιωνίζεται η ύπαρξη κάποιων που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές. Το ΤΕΕ το ξεπέρασε η εποχή και όσοι βουλευτές μου λένε πάρτο πίσω, μεταφέρουν εδώ αυτά που τους λένε οι άλλοι απέξω, αυτός ο συνδικαλισμός κάνει μεγάλη ζημιά και λυπάμαι που υπάρχουν συνάδελφοι που μεταφέρουν αυτές τις απόψεις εδώ. Τι είμαστε επιτέλους, Ιράν;» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η αντίδραση του κ. Κακλαμάνη ήταν άμεση. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον κ. Χρυσοχοΐδη να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσει και πρόσθεσε ότι είναι ντροπή να προβαίνει σε τέτοιους ισχυρισμούς. Παράλληλα χαρακτήρισε τις διατάξεςι σκάνδαλο που έχουν γραφτεί από μανδαρίνους του υπουργείου και τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό Υποδομών: «Τι σημαίνει δεν το παίρνω πίσω; Που είναι ο σεβασμός σας στη Βουλή, τρία χρόνια τα ίδια ακούμε».

*Βίντεο από enikos.gr