Την ικανοποίησή του για την απόσυρση του μέτρου του εισιτηρίου των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε μάλιστα ότι η απόσυρση έγινε και με το σωστό τρόπο, «γιατί αυτά τα 5 λεπτά στα τσιγάρα είναι κάτι πολύ σημαντικό και συνδέεται και αυτό με την υγεία, δηλαδή, δεν είναι μέτρο δημοσιονομικό αλλά μέτρο προληπτικής ιατρικής».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της προετοιμασίας της προεδρίας για το οποίο ανέφερε ότι η συζήτηση έγινε σε συνδυασμό με τις ελληνικές προτεραιότητες, ενώ «βασική προτεραιότητα» χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Για το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού παρέπεμψε στον υπουργό Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι «γι’ αυτό έχει εκφραστεί ο αρμόδιος υπουργός» και ζήτησε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία ανασφαλής χώρα,

«Αυτό είναι βασικό. Δεν μπορούμε μόνοι μας να λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Η αστυνομία ξέρει. Αυτή τη στιγμή κινείται στοχευμένα. Είναι κατανοητό ότι κινείται με σαφείς στοχεύσεις» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Για την εντύπωση που υπάρχει διεθνώς για την ελληνική οικονομία υποστήριξε ότι «σήμερα πάλι αποκλιμακώνονται τα περίφημα Spreads που θυμόμαστε από παλιά. Δηλαδή ο διεθνής ιδιωτικός τομέας επενδύει στην Ελλάδα» , ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα επιβεβαιωθεί ότι «το χρέος είναι βιώσιμο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε τέλος ότι έγινε μεγάλη συζήτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης, για την οποία υπογράμμισε: «πήραμε πολλές πρωτοβουλίες και αυτό θα φανεί. Όλα αυτά στο πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας και του πολύ καλού συντονισμού ώστε κάθε μέρα να παράγεται αποτέλεσμα».