Πρώτη ανάρτηση 19.22


Αντικαθίσταται τελικά το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, η καθιέρωση του οποίου προκάλεσε μείζον ενδοκυβερνητικό ζήτημα, προτού καλά-καλα εφαρμοστεί!

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Υπουργείο Υγείας, ύστερα από σύσκεψη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι και αντιδρούσαν, το εισιτήριο των 25 ευρώ αντικαθίσταται με 5 λεπτά επιπλέον φόρο στα τσιγάρα και στον καπνό. Για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σήμερα κιόλας θα καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Τις προηγουμένες εβδομάδες ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι το μέτρο είναι ορθό, ώστε να πληρώνουν οι έχοντες για τους μη έχοντες, όσον αφορά την περίθαλψή τους στα νοσοκομεία. Δήλωνε ακόμα ότι αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην καταβάλλουν το ποσό οι άνεργοι, αλλά δεν άφηνε σε καμία περίπτωση να υπονοηθεί ότι μπορεί να αποσυρθεί στο σύνολό του.

Τελικά όμως το μέτρο αποδείχθηκε ως ένα από τα πιο βραχύβια που καθιερώθηκαν ποτε, αφού ίσχυσε στην κυριολεξία για λίγες μόνο ημέρες.

ΒΙΝΤΕΟ STAR