​Από τον ΕΟΠΥΥ θα προέλθει η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο νέο κύμα διαθεσιμότητας, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως η «μεταμόρφωση» του Οργανισμού σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών Υγείας θα αποφέρει περίπου 8.000 έως 9.000 εκ των 12.500 διαθέσιμων εργαζόμενων που πρέπει να βρεθούν.

kyriakos-mhtsotakhs.jpg

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι σχετικές αποφάσεις για ένταξη των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών, πριν την επιστροφή της τρόικας στα μέσα Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στον στόχο των 4000 απολύσεων ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα και πρόσθεσε πως οι προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι θα προέλθουν από τους προς κατάργηση οργανισμούς του Δημοσίου.

Στη λίστα θα βρεθούν οργανισμοί που «δεν έχουν αντικείμενο» ή που το αντικείμενό τους καλύπτεται από άλλους φορείς και υπουργεία. «Δεν έχουμε πολυτέλεια» να κρατήσουμε μη απαραίτητους οργανισμούς, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων οι οποίες όπως τόνισε θα γίνονται αξιοκρατικά και μόνο όπου κρίνεται απαραίτητο, δίνοντας προτεραιότητα στους παλαιότερους επιτυχόντες διαγωνισμών ΑΣΕΠ.

«Θέλουμε ανθρώπους καταρτισμένους, εκεί που τους έχουμε ανάγκη», είπε ο κ.Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας σειρά παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση του πολίτη που «ταλαιπωρείται από το Δημόσιο». Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και …. η πλήρης κατάργηση της επικύρωσης δημοσίων εγγράφων.