Την σύλληψη του αντιπρόεδρου της Βουλής Γιάννη Τράγακη ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου, πως πριν από 10 χρόνια η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γνώριζε για τις μίζες στα εξοπλιστικά και μάλιστα είχε τεκμηριώσει την ανάμειξη του Άκη Τσοχατζόπουλου με τις εταιρείες όπλων.

«Να συλληφθεί ο Τραγάκης, τώρα! Για συγκάλυψη εγκλήματος! Να αρχίσει να κελαηδάει, να δώσει και τους άλλους και να....» έγραψε ο κ.Τζήμερος στην προσωπική του σελίδα στο twitter, αντί να ευχηθεί Χρόνια Πολλά στον αντιπρόεδρο της βουλής

thanos.jpg

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο τότε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του 2005 κ.Τραγάκης δήλωσε ότι είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη , ύψους 25.081.957 δολαρίων.

Η διαδρομή του «μαύρου χρήματος» είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών.

«Είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο «πάρτι» των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τραγάκης.