​Απόλυτα ικανοποιημένος από τις προετοιμασίες εν όψει των αυριανών επίσημων εγκαινίων της ελληνικής προεδρίας του ευρωπαϊκού συμβουλίου της ΕΕ εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την επιθεώρηση των χώρων του Ζαππείου όπου θα γίνει η εκδήλωση.

«Χαίρομαι γιατί η εικόνα του Ζαππείου είναι εξαιρετική. Τεχνικά είμαστε απολύτως έτοιμοι για τα αυριανά επίσημα εγκαίνια της ελληνικής προεδρίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών και έδωσε συγχαρητήρια «από καρδιάς» σε όλους όσοι εργάστηκαν, «προκειμένου να έχουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με ελάχιστο κόστος αυτό το αισθητικά και λειτουργικά άρτιο αποτέλεσμα».

«Οι οιωνοί είναι πάρα πολύ καλοί για μια προεδρία που μπορεί να αφήσει το στίγμα της και ταυτόχρονα να θυμίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης με αξιοπρέπεια ξεπερνά την κρίση και εμφανίζεται με το πρόσωπο μιας θεσμικά ισότιμης, υπερήφανης και αξιοπρεπούς χώρας η οποία διεκδικεί αυτό που της ανήκει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε, επίσης, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου, αλλά και για την Ελλάδα γιατί, όπως είπε, «είναι πραγματικά το εξάμηνο της αλλαγής, της στροφής προς την εθνική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση»

Κατά την επιθεώρηση των χώρων και εγκαταστάσεων του Ζαππείου, τον κ. Βενιζέλο συνόδευσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κωνσταντίνος Κούτρας.
ΦΩΤΟ Eurokinissi