Πρώτη ανάρτηση: 7/1/2014 - 13.24

Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης άφησαν ο Κάρολος Παπούλιας και ο Νίκος Δένδιας, η συνάντηση των οποίων στο Προεδρικό Μέγαρο τελείωσε πριν από λίγη ώρα.

«Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε. Χρειάζεστε όμως και τη στήριξη της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως μπροστά στις κάμερες.

«Δυστυχώς αρχίσαμε πολύ άσχημα το νέο έτος. Η Αστυνομία κάνει πάντα το καθήκον της, έχουμε πρόβλημα τρομοκρατίας όχι μόνο εισαγόμενης αλλά και εγχώριας» απάντησε ο κ. Δένδιας και συνέχισε με βολές προς τη Δικαιοσύνη: «Η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη πολλούς από αυτούς, όμως πολλοί τρομοκράτες είναι ελεύθεροι. Είναι πολύ στενόχωρο αυτό που έγινε σήμερα».

«Για να βγει η χώρα από την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, θα πρέπει όλοι οι πολιτειακοί θεσμοί να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να κάνουν σωστά το καθήκον τους. Άλλωστε οι σφαίρες των τρομοκρατών στρέφονται κατά των ανέργων» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η αστυνομία κάνει το καθήκον της και οδηγεί στη Δικαιοσύνη τους τρομοκράτες, ωστόσο «πολλοί εξ αυτών είναι ελεύθεροι».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε η αστυνομία να παρακολουθεί τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως σημείωσε: «Οι όροι αποφυλάκισης προβλέπονται από το νόμο. Ο εισαγγελικός λειτουργός, όμως, αποφασίζει αν αυτός που παίρνει άδεια είναι ύποπτος φυγής ή όχι».