​Την πρώτη συνάντηση για το 2014 θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 15 του μηνός.

Οι δύο αρχηγοί αναμένεται να επαναβεβαιώσουν την γραμμή που έχουν χαράξει εδώ και καιρό, ότι δεν θα δεχθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, που αποτελεί και βάση για την έναρξη της όποιας ουσιαστικής συζήτησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Η ατζέντα είναι γεμάτη με καυτά ζητήματα όπως το δημοσιονομικό κενό, οι αποκρατικοποιήσεις, η διαθεσιμότητα, και οι απολύσεις, ενώ από την συζήτηση δεν θα λείψει η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και υπουργού Υγείας για το «εισιτήριο» των 25ευρω για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να συντηρηθεί άλλο η σύγκρουση Γεωργιάδη – ΠΑΣΟΚ, καθώς τόσο για τον κ.Σαμαρά όσο και για τον κ.Βενιζέλο προέχει η ενότητα της κυβέρνησης.

Έτσι, στη συνάντηση θα τεθεί το ζήτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης και το πώς θα αντιμετωπισθούν οι ενδοκυβερνητικές κόντρες και οι διάφορες τριβές, που δημιουργούν αρνητική εικόνα για τον κυβερνητικό συνασπισμό.