​Μηνύματα αισιοδοξίας και ενότητας έστειλαν σήμερα με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από την ακριτική Τέλενδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχήθηκε «καλή φώτιση και ομόνοια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτής της κρίσης» Και πρόσθεσε: «Ήρθα εδώ σε μια ακριτική περιοχή σαν ακρίτας και εγώ, ορεινός ακρίτας, να τιμήσω αυτούς εδώ που στέκονται και αντιστέκονται. Και έχουν δίκαια παράπονα, τους ξεχνάμε καμιά φορά, έχουν προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε, γιατί αξίζει για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους».

Ο Πρόεδρος έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάν��ης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας μετέβη στην Ψέριμο, η οποία επλήγη από τα κύματα κακοκαιρίας του Νοεμβρίου, και συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα του νησιού. Αργά το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Κάλυμνο.

Τη σημασία των μεγάλων οδικών έργων στην εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση, ιδιαίτερα στον αγώνα κατά της ανεργίας, τόνισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας, στη γέφυρα Νέδοντος.

«Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας πως τα μεγάλα έργα που «ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τον Καθαγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας, στέλνοντας ευχές.

ΒΙΝΤΕΟ STAR