Ρεπορτάζ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΥ

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την επιδότηση που δόθηκε στο σπίτι της οικογένειας Λιάπη στο Καρπενήσι για να λειτουργήσει ως ξενώνας. Το Σταρ πήγε στο Μεγάλο χωριό όπου βρίσκεται το σπίτι το όποιο ανήκει κατά το ήμισυ στον Μιχάλη Λιάπη και μίλησε με κατοίκους που υποστηρίζουν ότι δεν λειτούργησε ποτέ ως ξενώνας. Την ίδια στιγμή η Βασιλική Λιάπη θεια του πρώην υπουργού που εμφανίζεται ως δικαιούχος της επιδότησης υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα και η πολυτελής κατοικία της οικογενείας χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός φέρεται να το χρησιμοποιούσε ως χώρο ανάπαυσης και ��ερισυλλογής. Το οίκημα είναι πετρόκτιστο με ακριβά ξύλινα παράθυρα και τζάκια . Τα σκεπασμένα ξύλα καλύπτουν μεγάλο μέρος του περιβάλλοντα χώρου. Τα μισάνοιχτα παντζούρια και το ακριβό τζιπ στο γκαράζ μαρτυρούν την παρουσία ανθρώπων στο εσωτερικό του.

Όμως αυτή η βίλα για να αποκτήσει αυτή την όψη με τους πετρόκτιστους τοίχους τα ξύλινα παράθυρα και τα πολυτελή δωμάτια χρειάστηκε μια επιδότηση 10 εκατομμυρίων δραχμών που πήρε η θεια του Μιχάλη Λιάπη Βασιλική για να τα αξιοποιήσει ως ξενώνα.

Η επιδότηση εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ νόμιμα όπως υποστηρίζει η οικογένεια Λιάπη από την εταιρεία Ευρυτανία ΑΕ που ελέγχεται για το δάνειο των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από το Ταμείο παρακαταθηκών και δάνειων με εγγύηση της Νομαρχίας Ευρυτανίας τότε που ο Μιχάλης Λιάπης ήταν υφυπουργός Εμπορίου.

Όμως όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην κάμερα του Σταρ και στην Μαριάννα Τζανετάτου ποτέ η συγκεκριμένη πολυτελής κατοικία δεν αποτέλεσε ενοικιαζόμενο χώρο για τουρίστες.

Όμως, η οικογένεια Λιάπη όπως φαίνεται και από το έγγραφο το 2002 ζήτησε να κλείσει η επιχείρηση ενοικίασης δωματίων που φτιάχτηκαν με τα 10 εκατομμύρια δραχμές της επιδότησης.

Η Βασιλική Λιάπη μετά τον θάνατο του συζύγου της όπως αναφέρει και η ίδια έκλεισε την εταιρεία και μεταβίβασε στον Μιχάλη Λιάπη το ποσοστό της.

Αν και κανείς δεν μιλά για ενοικιαζόμενα δωμάτια όλοι σχεδόν έχουν να πουν για την πολυτέλεια και την προσοχή που έχει δοθεί στο εσωτερικό του.

Πάντως, αν και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Μ. Λιάπη για να μας δώσει διευκρινίσεις για την χρήση του οικήματος αυτό στάθηκε προς το παρόν αδύνατο.