Μετά το σάλο που προκλήθηκε χθες από δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το οίκημα της οικογένειας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, μετατράπηκε σε «Βίλα» με κοινοτική χρηματοδότηση, θέση παίρνει η θεία του πρώην υπουργού, η οποία κάνει λόγο για… κληροδότημα!

Μέσω του δικηγόρου της, η θεία του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, υποστηρίζει ότι το οίκημα ήταν δικό της όταν ανακαινίστηκε με κοινοτικά χρήματα, και στη συνέχεια, όταν τερμάτισε η επιχείρηση και ο σύζυγος της, Δημήτρης ��ιάπης έφυγε από τη ζωή, το μεταβίβασε στο Μιχάλη Λιάπη.

  • Συγκεριμένα, ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ' εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής:

κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.

-Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.

-Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχειρήσης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.

-Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της, στον εκ του συζύγου της ανιψιό.

Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».