«Δεν πάμε στα τυφλά για το χτύπημα στην πρεσβεία αλλά και στα γραφεία της Χ.Α»: Αυτό διαβεβαιώνει σε συνέντευξη του, ο Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξηγεί ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν πορεύεται μέσα σε μαύρο σκοτάδι, τόσο για τις δυο παραπάνω υποθέσεις, όσο και για άλλες υποθέσεις που κατά καιρούς την έχουν απασχολήσει.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει, πως «από το σημείο αυτό, έως ότου σχηματιστεί δικογραφία, η απόσταση είναι τεράστια», αφήνοντας αιχμές κατά της δικαιοσύνης.

  • Παράλληλα, μιλά και για την ανησυχία που είχε εκφράσει πριν εβδομάδες, για το τρομοκρατικό χτύπημα:

«Είχα αναφέρει επί λέξει, σε συνέντευξή μου στις 24/11/2013, ότι “θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ο επόμενος στόχος”. Αλλά στην πράξη αυτό σημαίνει ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνει η χώρα εδώ και έξι χρόνια, είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες οι δυνητικοί στόχοι, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να φυλαχθούν απόλυτα ούτε από το σύνολο της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας».

  • Για τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη, λέει:

«Θα πρέπει να διερωτηθούμε ως Πολιτεία και ως κοινωνία πως φτάσαμε στο σημείο το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης να υποπίπτει σε τέτοιας κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη στο παρελθόν, να αφήνεται, δηλαδή, ελεύθερος επικίνδυνος τρομοκράτης λόγω παρέλευσης 18μήνου και να μην έχει υπάρξει οιαδήποτε συνέπεια σε όσους τυχόν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός».

  • Τέλος, μιλώντας για την ικανότητη του χώρου της ένοπλης βίας να ανασυγκροτείται, υποστηρίζει πως υπάρχουν δυο ��ντιλήψεις:

«Από τη μία, η σεχταριστική αντίληψη της μικρής μαρξιστικής-λενινιστικής ομάδας στα πρότυπα της 17Ν, η οποία δρα και λειτουργεί με όλους τους συνωμοτικούς κανόνες... Και από την άλλη, ένας ευρύτερος χώρος άσκησης βίας, αυτοχαρακτηριζόμενος «αναρχικός», με εκατοντάδες μέλη, ο οποίος είναι εν πολλοίς προϊόν της κατάστασης που επικράτησε στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012».