Προς επανεξέταση είναι το μέτρο του εισιτηρίου 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας διέψευσε επίσης δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία με την αρχή του νέου έτους τίθεται σε ισχύ και το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων

Τι είπε για το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

«Όσοι λαμβάνουν επιδότηση τακτικής ανεργίας και αφού ολοκληρωθεί η 12μηνη καταβολή, δικαιούνται εντός διμήνου να αιτηθούν την ένταξη στο πρόγραμμα, που είναι 200 ευρώ μηνιαίως για άλλους 12 μήνες , με συγκεκριμένο εισοδηματικό κριτήριο» δήλωσε, εξάλλου, μιλώντας στο Live U του STAR ο κ. Κεγκέρογλου.

«Η χρηματοδότηση είναι για 85 εκ. ευρώ. Διευρύνθηκαν τα κριτήρια για τις ηλικιακές ομάδες και έγιναν από 20 έως 66 ετών. Αν το πάρουν όλοι, υπολογίζεται ότι μιλάμε για περίπου 35.000 δικαιούχους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση της Πόπης Τσαπανίδου γιατί έχουν μείνει εκτός όσοι είναι άνεργοι 2 ή 3 χρόνια, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε: «Γίνεται επεξεργασία για ευρύτερο πρόγραμμα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο όμως δεν θα είναι άμεσης εφαρμογής. Θα μπορούν να υποβάλουν το αίτημα μαζί με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης».