Άρθρο για την ελληνική προεδρία δημοσιεύει η Telegraph, η οποία με ειρωνική διάθεση αναρωτιέται εάν «η χώρα που γονάτισε όλη την Ευρώπη, μπορεί να σηκώσει το βάρος της προεδρίας της ΕΕ».

«Γιατί κάποιος να θέλει η καταχρεωμένη Ελλάδα να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ μετά από πέντε χρόνια στα οποία έφερε ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να γονατίσει;» τονίζει η βρετανική εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι σε πολλούς όλο αυτό ακούγεται σαν μια «μεθυσμένη πρωτοχρονιάτικη φάρσα».

«Είναι ένα εκπληκτικό παράδοξο. Η ΕΕ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και έχει βάλει από πάνω της την Τρόικα. Ωστόσο τώρα της έδωσαν την προεδρία της ΕΕ» λέει ο Ντάνιελ Χάναν, Βρετανός ευρωσκεπτικιστής Συντηρητικός Ευρωβουλευτής.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζεται ως Χίτλερ και προσθέτει ότι στη χώρα μας θα διεξαχθούν 14 υπουργικές σύνοδοι, «το οποίο σημαίνει συχνά ταξίδια Γερμανών υπουργών σε μια χώρα στην οποία ξεσπούν έντονες αντιδράσεις εναντίον τους». Μάλιστα, αναφέρεται και στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη.