«Εγώ και το νομαρχιακό συμβούλιο κάναμε το καθήκον μας απέναντι στον τόπο και σήμερα βρισκόμαστε σε απολογία για το θέμα αυτό. Θα αποδειχθεί πλήρως η αλήθεια και θα αθωωθούμε» δήλωσε στην εκπομπή Live U στο STAR ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του δανείου των 4,7 εκατ. ευρώ που έλαβε από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η εταιρεία της νομαρχίας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ».

«Είναι μια απόφαση που ξεκινάει το 2007 με ομόφωνη απόφαση τότε του νομαρχιακού συμβουλίου για να αποπληρωθούν συσσωρευμένες οφειλές προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, τους εργαζομένους και τρίτους κατόπιν ευεργετικών προβλέψεων που είχε ψηφίσει το ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να αποφύγουμε πλειστηριασμούς και ειδικά του χιονοδρομικού κέντρου του Καρπενησίου που αποτελεί τον πνεύμονα της τουριστικής ανάπτυξης του νομού μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο βουλευτής Ευρυτανίας τόνισε πως θα ζητήσει μείωση των εγγυήσεων (του επιβλήθηκε εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) και υπογράμμισε: «Δεν δέχομαι να μπαίνω στο κάδρο με ανθρώπους που έχουν ζημιώσει αποδεδειγμένα το ελληνικό Δημόσιο».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και διευκρίνισε πως ζήτησε μόνος του την άρση της ασυλίας του για να διαλευκανθεί η αλήθεια.

Τέλος, σημείωσε ότι η ΝΔ γνώριζε ότι αυτή η υπόθεση θα έφθανε στη Δικαιοσύνη από τότε που είχε ζητήσει την άρση ασυλίας και ξεκαθάρισε πως π��ραμένει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου και στηρίζει την κυβέρνηση.