Σε (νέο) πεδίο μάχης αναδεικνύεται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έχουν τονίσει ότι το 2014 η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στις αγορές και να τονίζει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Η ΕΕ αδειάζει τον Σαμαρά», η εφημερίδα Αυγή επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν που αναφέρει ότι η Ελλάδα θα επανέλθει μερικώς στις αγορές και μάλιστα έναν χρόνο μετά, το 2015.

Ειδικότερα, η Αυγή δημοσιεύει την επίσημη απάντηση της Επιτροπής στο ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής που συγκρότησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις τέσσερες χώρες της Ευρώπης ευρωπαϊκές χώρες που μπήκαν στα Μνημόνια.

«Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια, έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015» αναφέρει η 17σέλιδη απάντηση της Κομισιόν στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε η «ευρωεξεταστική».

«Η ΕΕ αδειάζει τον Σαμαρά» αναφέρει εκ νέου η Αυγή, θυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στον ελληνικό λαό σημείωσε πως «το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μία φυσιολογική χώρα όπως όλες οι άλλες».