Εκτενές άρθρο υπό τον τίτλο «Η Αθήνα στο τιμόνι της Ευρώπης» αφιερώνει η βελγική εφημερίδα Le Soir στην ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ελλάδα τόσο ως οδηγός όσο και ως αιτούσα βοήθεια για τη μείωση του χρέους, θα πρέπει να κάνει λεπτούς ελιγμούς: «Πάντα υπό διεθνή βοήθεια η Ελλάδα θα καθοδηγήσει το έργο των Συμβουλίων των Ευρωπαίων Υπουργών για έξι μήνες».

Η βελγική εφημερίδα αναφέρει ότι η τραπεζική ένωση, η καταπολέμηση της ανεργίας, η ανάπτυξη, η θαλάσσια πολιτική και η εφαρμογή μιας μεταναστευτικής πολιτικής είναι οι στόχοι που έχουν καθοριστεί.

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές, η Le Soir σημειώνει ότι η πιο αδύναμη χώρα στην ΕΕ, υπό χρηματοδοτική και συνεπώς πολιτική εποπτεία, καλείται να οδηγήσει τις εργασίες της Ένωσης και να ξεπεράσει το σκόπελο των ευρωπαϊκών εκλογών το Μάιο, όταν όλοι φοβούνται ιστορική επίδοση των ευρωσκεπτικιστικών και ευρωφοβικών κομμάτων.

«Πρόκειται για μια πρόκληση που είναι πιθανόν να μην δυσαρεστήσει τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει αποδείξει στην πο��ιτική του σταδιοδρομία ότι δεν φοβάται να μείνει μόνος εναντίον όλων, ή σχεδόν όλων» καταλήγει η βελγική εφημερίδα.