Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία με το ΠΑΣΟΚ να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους και να κάνει λόγο για διαπραγμάτευση με την τρόικα για το μέτρο όταν κάποιοι προστάτευαν την… αντιμνημονιακή παρθενία τους!

«Tο ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης ψήφισε όλα τα μέτρα στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και πάντα στόχευε και στοχεύει στη βελτίωση των ρυθμίσεων με στόχο την επάνοδο στην ανάπτυξη, την στήριξη τη απασχόλησης, την προστασία ευπαθών ομάδων, την αποκατάσταση αδικιών, τη διόρθωση οριζόντιων μέτρων ανάγκης. Αυτή η γραμμή είναι η γραμμή της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης. Αυτή η γραμμή είναι η μόνη που αποδίδει αποτελέσματα και οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο» σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Το ΠΑΣΟΚ το έκανε αυτό και όταν άλλοι περνούσαν την αντιμνημονιακή τους φάση ή άλλοι προστάτευαν την "παρθενία" τους με επιλεκτικές συμπεριφορές μικροκομματικής αυτοπροστασίας» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους το ΠΑΣΟΚ και κα��αλήγει πως το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται συνεπώς μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό της προσπάθειας του και κυρίως των θέσεων και προτάσεων του» κατέληξε η σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Άδωνις: Φέρτε ισοδύναμα και το συζητάμε. Όχι τρίχες και λόγια του αέρα!

Να σηκώσει το γάντι που του πέταξε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ έσπευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε ΑΝΤ1 και MEGΑ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν είναι καθόλου αντιλαϊκό το μέτρο, χαρακτήρισε τη φασαρία που γίνεται γύρω από αυτό «τρίχες» και κάλεσε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και την αντιπολίτευση να προτείνει ισοδύναμα αν θέλει να μην εφαρμοστεί.

«Να μην εφαρμοστεί το μέτρο που έχει ψηφιστεί δύο φορές. Ωραία, ακούω λοιπόν ισοδύναμα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «αν o κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος συμφωνήσουν να χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, ας μην εφαρμοστεί το 25ευρω».

«Κοιτάμε να μην φθάσουμε στο σημείο που τα δημόσια νοσοκομεία δεν θα έχουν φάρμακα για τους απόρους. Και εμείς που έχουμε κάτι παραπάνω, θα πληρώσουμε για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο φοβερό» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.