Υπεραμύνθηκε της επαναφοράς του ανταποδοτικού τέλους για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση (για τη ΝΕΡΙΤ αυτή τη φορά και όχι για την ΕΡΤ) ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ΝΕΡΙΤ έχει συγκροτηθεί και το πρόγραμμα το οποίο θα προβληθεί στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών παραγγέλνεται σήμερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η επαναφορά του ανταποδοτικού τέλος για την ΝΕΡΙΤ ύψους 3 ευρώ το μήνα, καθώς οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες οι οποίες δεν τους παρέχονται.

«Δεν θα πάμε ξαφνικά από την μία ημέρα στην άλλη σε μια έτοιμη τηλεόραση που θα αρχίσει να εκπέμπει, αλλά αυτό γίνεται με έναν προγραμματισμό. Συνεπώς έπρεπε να έχει την οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσει. Ήδη η ΝΕΡΙΤ έχει κάνει παραγγελίες προγράμματος. Το πιο ουσιαστικό απ` όλα είναι όμως ότι ο προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ και το κόστος της λειτουργίας της για το 2014 είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, από 240 εκατομμύρια που μας κόστιζε η ΕΡΤ θα πάμε σε μια τηλεόραση η οποία δεν θα έχει ουσιωδώς λιγότερο πρόγραμμα, το αντίθετο μάλλον, που θα κοστίζει 100 εκατομμύρια» σημειώνει ο κ. Καψής.

Αναφερόμενος τέλος σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για την ελληνική προεδρία, ο κ. Καψής εκφράζει την πεποίθηση ότι η ελληνική προεδρία «θα είναι πολύ επιτυχημένη και παραδειγματική, όχι μόνο γιατί έχει φιλόδοξους στόχους τους οποίους θα πετύχει, αλλά γιατί είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα του καιρού μας... Θα είναι μια προεδρία λιτή, όπως επιτάσσει το πνεύμα των καιρών».