«Δεν σκοπεύω να κάνω δικό μου κόμμα» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή Live U στο STAR.

Ωστόσο, η πρώην υπουργός άφησε ορθάνοικτο παράθυρο για να στηρίξει μια νέα προσπάθεια: «Χάσαμε τον έλεγχο με κόμματα που εξυπηρετούν προσωπικές ανάγκες, κι όχι τις ανάγκες των πολιτών. Οι πολίτες θέλουν κάτι ριζοσπαστικό ως προς τη δομή και τις θέσεις του. Αξιοκρατία και διαφάνεια. Εγώ θα συμμετείχα σε μια τέτοια προσπάθεια που θα είχε αυτά τα χαρακτηριστικά».

Η ίδια, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και κατά του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι «τους πολίτες στους δρόμους τους έβγαλε ο Σαμαράς, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα δεν θέλησε να αποκλείσει στροφή πολιτικής, λέγοντας με νόημα: «Γιατί, μήπως πίστευε κανείς ότι ο Σαμαράς θα ψηφίσει το Μνημόνιο;».

Τέλος, η κα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για ανάγκη εθνικής συναίνεσης που θα δώσει ώθηση στη διαπραγμάτευση που κάνει η χώρα: «Θα έπρεπε ή ο πρωθυπουργός ή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή ένας άλλος κομματικός σχηματισμός να θέσουν αυτό το περίφημο εθνικό σχέδιο για το οποίο όλοι μιλάμε αλλά δεν υπάρχει. Να μπει στο τραπέζι, να γίνει συζήτηση και συμφωνηθεί κάτι ώστε να πάει η Ελλάδα να κάνει διαπραγμάτευση με εθνική συναίνεση».