«Να πάει καλά το 2014 και να μη δώσουμε ούτε… 25εύρω»! Θα μπορούσε να είναι και η αντίστοιχη ��υχή για «υγεία» το νέο έτος αφού πλέον η νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο θα κοστίζει 25 ευρώ εφάπαξ!

Το εισιτήριο νοσηλείας -όπως ατύπως έχει ονομαστεί- έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από χθες, πρώτη μέρα του έτους, και σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα επιβάλλεται στους πάντες εκτός από τους άπορους και τους χρονίως πάσχοντες.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας τόνισε μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 πως αν και έχει εφαρμοστεί το μέτρο «με την τρόικα είμαστε ακόμη σε συζήτηση γιατί το δημοσιονομικό ισοδύναμο που έχει βρεθεί για να αντικατασταθεί το 25 ευρώ είναι να αυξηθεί η συμμετοχή στα παραπεμπτικά, κάτι που πρέπει να περάσει και από τη Βουλή». Υπενθυμίζεται ότι από το εισιτήριο των 25 ευρώ, θα εισπράξει το κράτος περίπου 115 εκ. ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ισχύει ακόμη το 1 ευρώ ανά συνταγή στον ΕΟΠΥΥ!

Την ίδια ώρα, στην αναμονή βρίσκεται ένα ακόμη μέτρο, η επιβολή ενός ευρώ ανά συνταγή στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, το μέτρο θα ισχύσει σε περίπου μία εβδομάδα από τώρα και μέχρι τότε ΔΕΝ θα γίνεται καμία σχετική κράτηση.

«Δεν έχει βγει ακόμη η εγκύκλιος γιατί η ΗΔΙΚΑ θα είναι έτοιμη να το εφαρμόσει στις 8 με 10 Ιανουαρίου. Δεν μπορεί αν εισπραχθεί γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμο το σύστημα να εισπράξει. Η εγκύκλιος θα βγει σε κάθε περίπτωση πριν την ημερομηνία που ανέφερα» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες από το μέτρο της κράτησης του ενός ευρώ ανά συνταγή.