«Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουν οι πολίτες της Αθήνας την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά το εορταστικό τραπέζι, που διοργάνωσε δήμος Αθηναίων σήμερα το μεσημέρι για όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «ο Δήμος προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, κυρίως από τα ευρωπαϊκά προγράμματα». «Δεν επιτρέπεται ούτε ένας συμπολίτης μας να μείνει αυτές τις μέρες χωρίς ένα πιάτο φαΐ», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, που εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά. «Βλέπω σιγά σιγά να επανέρχεται η ζωή σε κάποια σημεία της πόλης και αυτό δίνει ελπίδα» ανέφερε.

Στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Κλ��ιστού Γυμναστηρίου Ρουφ, προσφέρθηκε αρνάκι και γιορτινά εδέσματα. Συμμετείχαν περίπου 700 άνθρωποι, από διαφορετικές πολιτισμικά προελεύσεις, οι περισσότεροι Έλληνες, κυρίως ηλικιωμένοι και άνεργοι.