«Θετικό βήμα που όμως δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος του ΕΚΑΣ» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ για τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργούΕργασίας σχετικά με την καταβολή του επιδόματος σε άτομα με αναπηρία άνω του 80% ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του για το ίδιο ζήτημα:

«Πρέπει το ζήτημα αυτό να αντιμετωπισθεί πλήρως - ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας αφού το ΕΚΑΣ δίνεται αναλογικά - το ταχύτερο δυνατό καθώς η σχετική δημοσιονομική επιβάρυνση είναι περιορισμένη και μπορεί πλέον να καλυφθεί.

Προς την κατεύθυνση αυτή το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε δεσμευθεί για την άμεση και πλήρη αντιμετώπιση του ζητήματος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Γιάννη Βαρδακαστάνη και τα μέλη της διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία στις 10 Δεκεμβρίου 2013, η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση.

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ώστε να γίνουν αποδεκτά και όλα τα άλλα σημεία της τροπολογίας της 10.12.2013 και συγκεκριμένα όσον αφορά:

-Στην επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, για όσους έχουν 5ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην χώρα (αντί της 20ετίας) και την εξαίρεση των προνοιακών επιδομάτων από το εισοδηματικό κριτήριο.

-Στην ασφαλιστική κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και όσων επαγγελματιών έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και των ανέργων νέων, με βελτίωση και διεύρυνση του ισχύοντος πλαισίου.

-Στην παράταση για ένα έτος της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επιδομάτων, όπου με ευθύνη του ΚΕΠΑ υπάρχει καθυστέρηση στην επανεξέταση των ατόμων με αναπηρία.