Εκτενές πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα με τίτλο Kalimera, Kalinichta φιλοξενεί σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, το οποίο φιλοτεχνεί με το... «Συμπόσιο του Πλάτωνα» , το έργο του γερμανού ζωγράφου Άνσελμ Φόιερμπαχ.

«Πλούσια συμπόσια δεν θα πραγματοποιήσουν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους στην Ευρώπη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους αποδώσουμε τη λοιδορία του Τσόρτσιλ προς τον Άτλι, σύμφωνα με την οποία 'είναι ένας μετριόφρων άνθρωπος επειδή έχει κάθε λόγο να είναι μετριόφρων'. Είναι άγνωστο εάν η προεδρία του Συμβουλίου προσδώσει στους Έλληνες 'ταυτότητα, αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια', όπως εκτιμά ο Σόιμπλε. Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες μπορούν να είναι υπερήφανοι για τα υψηλά τους πολιτιστικά επιτεύγματα του παρελθόντος, τότε που ακόμη και ένας μέθυσος σαν τον Αλκιβιάδη έβγαζε ενδιαφέροντες λόγους» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα, η οποία κάνει μνεία του περιστατικού με την επίθεση τρομοκρατών στην οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, αναφέρεται και στις προβληματικές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι « με την έναρξη της ελληνικής προεδρίας οι πολέμιοι της ΕΕ στην Αθήνα υπενθυμίζουν το μίσος τους έναντι των Γερμανών» και ότι οι σχέσεις αυτές ήταν χειρότερες μόνο το διάστημα 1941-44.

Υπενθυμίζει επίσης τους κύριους «ημιεπίσημους» στόχους της κυβέρνησης, αλλά και την επιδίωξη για απομείωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, όπως έχουν υποσχεθεί οι εταίροι, εάν οι στόχοι επιτευχθούν,

Κάνει λόγο ακόμη για επιδίωξη της κυβέρνησης να διατεθούν μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ, αποτέλεσμα του κουρέματος του χρέους, για κοινωνικές παροχές και φοροελαφρύνσεις. Τρίτος στόχος κατά τη γερμανική εφημερίδα είναι να βγει η Ελλάδα και πάλι στις αγορές.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα και στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών είναι καταστροφικά για τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ.