Στην έξοδο από το μνημόνιο επικέντρωσε το «πρωτοχρονιάτικο» μήνυμά του και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ύστερα από το αντίστοιχο περιεχόμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε συγκεκριμένα «έτος στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση» το 2014 και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός μετά από πολλά χρόνια πίεσης, αγωνίας και σκληρών θυσιών δικαιούται να νιώσει πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος».

Ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι «χάρη στην ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμ��νο είναι μια καλή ευκαιρία να προβάλει η Ελλάδα όχι την εικόνα της κρίσης, αλλά το πρόσωπο μιας κανονικής, θεσμικά ισότιμης χώρας - μέλους της Ε.Ε».

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε τέλος από τους πολίτες, να προστατεύσουν την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα. «Τώρα που φτάνουμε στο τέλος της δραματικής αυτής εμπειρίας πρέπει να προστατεύσουμε τις θυσίες και επιτεύγματα του λαού μας, με τα οποία κανείς δεν δικαιούται να παίζει για μικρούς κομματικούς λόγους» τόνισε.