Νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απολογία του πρώην αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Tα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για την υπόθεση, με την αρχή να κάνει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να σιωπά, αν και η κοινωνία βοά μετά από όσα ομολόγησε ο κ. Κάντας». Ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο επίσης για «σιγή ασυρμάτου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι «ίσως κάποιοι να επιβεβαιώνουν ότι … η σιωπή είναι χρυσός» . Παρέθεσε ακόμα «αμείλικτα» -όπως τα χαρακτήρισε- ερωτήματα προς την κυβέρνηση, για τη «δυσωδία των περίφημων εξοπλιστικών προγραμμάτων» και διερωτήθηκε αν «το τσουνάμι μίζας, που περιγράφει ο κ. Αντώνης Κάντας, σταμάτησε ξαφνικά με την αποχώρησή του ή συνεχίζεται».

Στην απάντησή της η ΝΔ κατηγόρησε για υποκρισία τον ΣΥΡΙZΑ και κάλεσε τον κ. Δρίτσα να ρωτήσει «το γραφείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσουν σε ποιες νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον όλοι οι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και του κ. Κάντα». Τον κάλεσε επίσης να ρωτήσει το ίδιο γραφείο «για να μάθει ποιοι παρουσίαζαν το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, εξυμνώντας το έργο του...».

Ο κ. Δρίτσας, ανταπαντώντας, κατηγόρη��ε τη ΝΔ ότι δεν απαντά στα ερωτήματα: «Καταπληκτικό! Πέντε μέρες μετά, το γραφείο Τύπου της ΝΔ, προφανώς και η Κυβέρνηση, το μόνο που έχει να πει για τις ομολογίες του Κάντα είναι ότι ... φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποκρισία είναι να αποφεύγεις τις ευθύνες σου κι όταν μάλιστα αυτό χαρακτηρίζει μια Κυβέρνηση και κόμματα που κυβερνούν, τότε όλοι καταλαβαίνουν...».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην ανταπάντησή του με το ερώτημα: «Θα μας πουν τουλάχιστον αν τα πρόσωπα ��αι οι εταιρείες που έδωσε ο Κάντας εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το Ελληνικό Δημόσιο;».